The Dutch Regency Dancers

Menu

Over ons

Wie zijn wij
Op 1 april 2019 is The Dutch Regency Dancers opgericht door vijf dansers die al jaren bij dansgroep(en) dansten.
Wij hebben voor de naam The Dutch Regency Dancers gekozen omdat onze dansers uit het hele land afkomstig zijn.

De oprichters zijn:

Yolande Caller (instructrice), voorbereiden dansbijeenkomsten e.d.
Kirsten   Caller (instructrice), contacten m.b.t zaalhuur, website bijhouden
Marlene Leidster vergaderingen, beheer drinken e.d.
Jacqueline Notulist, nieuwsbrieven
Alex Financiën e.d

Tijdens onze dansbijeenkomsten leren en oefenen wij dansen uit de Regency- periode, circa 1775- 1830. Daarnaast geven wij ook Dansdemonstraties.
De dansen uit deze periode worden over de hele wereld gedanst op bals en evenementen. Velen van ons zijn begonnen met dansen vanwege hun liefde voor het werk van de schrijfster Jane Austen (1775- 1817). Van meerdere van haar boeken zijn films of televisieseries gemaakt. In veel van deze films en series zijn dansen uit de Regency-periode te zien. Het meest bekend is de BBC-serie ‘Pride and Prejudice’ uit 1995.

Wat houdt de Regency-periode in?
De Regency-periode is in de politieke geschiedenis van het Verenigd Koninkrijk het tijdvak van 1811 tot 1820, de periode dat de latere koning George IV als prinsregent zijn vader George III verving, omdat deze door een stofwisselingsziekte zelf niet meer in staat was het koningschap uit te oefenen.

Als stijlperiode omvat Regency echter een langere periode. Het vroegste begin kan worden gesteld op 1783. Wij houden het jaar 1775 aan als begin, omdat dit het jaar is waarin Jane Austen is geboren.

In Nederland spreken wij van de Franse Tijd of Napoleontische tijd (1794- 1814). Napoleon Bonaparte was  aan de macht in Frankrijk. In 1810 had hij ook Nederland geannexeerd.

KVK en Dansondernemers.nl
Vanaf juli 2020 zijn wij ingeschreven bij de KVK als informele vereniging. Wij hebben geen winstoogmerk.
Vanaf maart 2020 zijn wij lid van de stichting Dansondernemers.nl. Stichting Dansondernemers Nederland is een samenwerkingsverband van brancheorganisaties, wedstrijdbonden, vakverenigingen en dansondernemers, die ca. 2.388 dansaanbieders vertegenwoordigen waar jaarlijks meer dan 1,4 miljoen mensen dansen. Zij vertegenwoordigen dansondernemers in de meest uiteenlopende dansstijlen.

Vragen?
Heeft u een vraag of interesse om mee te dansen, dan kunt u contact met ons opnemen via Contact of per e-mail: info@thedutchregencydancers.nl