The Dutch Regency Dancers

Menu

Dansdemonstraties

Onze dansgroep geeft met regelmaat dansdemonstraties. Met veel pelzier tonen wij dan dansen uit de Regency-Periode. 
Wij dragen dan historische kleding die tijdens deze periode werd gedragen. (voor zover mogelijk in de 21 eeuw). 
Wij dansen op mooie historische locaties, verzorgingshuizen en andere daarvoor geschikte locaties. 
Wanneer we ergens een dansdemonstratie ingepland hebben, dan kunt u dit terugvinden in onze agenda.

Tijdens zo’n demonstratie laten we aan ons publiek zien hoe de dansen eruit zagen die in die periode werden gedanst.
Het waren vooral dansen met speciale passen in figuren en patronen. U kunt hierbij denken aan bijvoorbeeld longways, quadrilles en cotillions.
Doordat we in historische kleding dansen, is het plaatje uit die tijd compleet!

In het verleden hebben diverse leden van onze groep meegedaan aan dansdemonstraties op bijvoorbeeld de Gelderse kastelen Zijpendaal, Rosendael en Doorwerth. Ook waren er demonstraties op huis Verwolde en in een verzorgingshuis in Arnhem.

Wilt u ons uitnodigen voor een dansdemonstratie?
We kunnen een dansdemonstratie voor u verzorgen op een locatie die hiervoor geschikt is. Dit kan een historische locatie zijn, zoals een kasteel, maar bijvoorbeeld ook een museum, een verzorgingshuis, een kerk, enzovoort. Voorwaarde is dat er voldoende ruimte is en dat de vloer voor ons geschikt is om op te dansen. Wij kijken graag samen met u wat de mogelijheden zijn.

In verband met Covid-19 hebben wij in 2020 geen dansdemonstraties kunnen geven. Wij hopen dat er in 2021 weer meer mogelijk is. Wij blijven de ontwikkelingen en de wijzigingen in de maatregelen rondom Covid-19 volgen.

Vragen?
Heeft u een vraag aan ons en/of wilt u ons uitnodigen voor een dansdemonstratie, neemt u dan contact met ons op via Contact of per e-mail: info@thedutchregencydancers.nl